Hvor skal jeg løpe?

Klare til tur – men hvor?

Er du lei av den vanlige løypa? Eller sier treningsplanen at du skal løpe mye lenger enn vanlig, men tanken på å løpe den samme runden 4, 5 eller 6 ganger er ikke så veldig fristende (særlig ikke når det er søndag og du må løpe slalåm mellom alle turgåerne, barnevognene og hundelufterne)? Kanskje du er på et nytt sted hvor du ikke er så godt kjent ennå? Her er et par tips til hvordan du kan finne nye løyper:

Mapmyrun.com: Her kan du søke på stedsnavn og se løyper andre har laget, eller plotte nye løyper på kartet. Antall kilometer kommer automatisk opp etter hvert som du lager løypen. Du kan velge om løypen skal være privat eller offentlig. NB: hvis du lager en løype som er offentlig er det lurt å la den starte fra en park, parkeringsplass e.l. i nærheten av der du bor, og ikke like utenfor huset ditt. Du kan bruke google også, men mapmyrun er en nettside dedikert til trening, og har derfor en del funksjoner som google ikke har (du kan f.eks. legge inn tiden du har brukt i en bestemt løype og utfordre folk til å prøve å slå deg, finne treningstips, ernæringsinformasjon med mer)

Vardeneset fyr, fra STFs hverdagstur nr 7 Vardenesturen. Det hvite ute i fjorden er en liten snøstorm som like før nesten fikk meg til å snu og løpe hjem.

Turistforeningen: Stavanger Turistforening feirer i år 125-årsjubileum. En av måtene de markerer dette på er ved å T-merke 52 hverdagsturer i de ulike bydelene i stavanger. En ny rute blir avduket hver uke, det vil si at du ukentlig kan få tips til nye turer. Løypene er som regel en blanding av tursti, gang- og sykkelsti, boliggater, og fortau. Akkurat som på fjellet, så er merkingen veldig god i enkelte partier for så å forsvinne plutselig, så følg godt med, og vær forberedt på å måtte løpe litt frem og tilbake av og til. Se etter andre lett forvirrede mennesker, da vet du at du sannsynligvis er like i nærheten av neste røde T. Bor du ikke i Stavanger, så sjekk nettsiden til din lokale turistforening likevel. Kanskje de har gjort noe liknende?

Lokale løpeklubber: Ofte finner du løypekart på hjemmesidene til lokale løpeklubber; treningsturer de løper, løp de har arrangert, eller begge deler.

Spesialbutikker for løping: Spør betjeningen i din lokale løpebutikk. Som regel er de aktive løpere selv, og kan tipse deg om nye løyper hvis du har spesielle ønsker (mange bakker, ingen bakker, terrengløping, ekstra lange turer osv).

Du kan også bare ta på deg joggeskoene og bruke innfallsmetoden.

God tur!

Reklamer

One thought on “Hvor skal jeg løpe?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s