Veganguide til Brighton del 1: kaker og kaféer

Før maratonløp eller annen langvarig utholdenhetsidrett er det vanlig å spise masse pasta for å fylle glykogenlagrene. Sara og jeg valgte en litt annen strategi før CTS Sussex: carb loading med vegansk kake.

Torsdag 22. mars

Første kakestopp var Wai Kika Moo Kau (uttales «why kick a moo cow») i North Laine (eksakt adresse er 11a Kensington Gardens). Wai Kika Moo Kau er en vegetarkafé, men de har godt utvalg i vegansk mat, og alt er tydelig merket på menyen.

Jeg spiste lemon drizzle cake (foto: Sara)
Sara valgte coffee walnut cake  (foto: Sara)

Vi spiste selvsagt sunn mat også. Neste stopp var Infinity Foods Cafe, 50 Gardner Street (også i North Laine, den ligger rett ved Vegetarian Shoes)

Vegan BLT sandwich foran, hummus sandwich i bakgrunnen (foto: Sara)

Middagen ble inntatt på Food for Friends, byens kanskje eldste vegetarrestaurant (åpnet i 1981), og en knapp favoritt hos meg. Adressen er 17-18 Prince Albert Street, like i nærheten av The Lanes. Siden vi hadde kake på formiddagen (og før det en vegan english breakfast på hotellet) hadde vi bare samvittighet til is til dessert:

Vegansk iskrem på Food for Friends – blåbær, sjokolade og bringebær (foto: Sara)

Fredag 23. mars

Vi hadde litt dårlig samvittighet etter etegildet dagen før og valgte å starte dagen med havregrøt til frokost. Deretter kaffe på Red Roaster  i utkanten av Kemp Town like ved Old Steine og the Royal Pavillion (1d St James Street). God kaffe, og de har også flere veganske sandwicher på menyen. Neste gang…

Denne dagen ble det picnic på stranda i stedet for på kafé, men vi returnerte til Infinity Foods Café for å teste kakene der. Sjokoladekaken var den typen jeg trodde jeg måtte gi avkall på for evig og alltid når jeg ble veganer: luftig, mange lag, med feit «smørkrem». Så feil kan man ta.

Foran: banana chocolate cake. Bak: chocolate gateaux (foto: Sara)

Og så litt sunn mat på kvelden, på Aloka,  14 East Street (rett rundt hjørnet for Food for Friends):

Japansk curry på Aloka. Den dårlige bildekvaliteten skyldes at det er tatt med mitt mobilkamera.

Aloka har gode kaker også, vi testet utvalget i fjor, men denne gangen klarte vi å motstå. Aloka er presentert som et vegetarsted på Happy Cow, men når vi var der nå stod det «Vegan restaurant» både på vinduene og på menyen. De presenterer seg også som et vegansk sted på sine nettsider. Dette stedet har en kafédel i første etasje, med en buffet hvor en betaler etter vekt, og en a la carte restaurant i andre etasje, hvor menyen har hovedvekt på raw food og lett kokt mat. I samme huset er det også en day spa, galleri, yogastudio og butikk med spaprodukter.

Søndag 25. mars:

På lørdagen, løpsdagen, ble det ingen kaféer eller kaker. Bare en peanøttsmørsandwich i hånda på vei til løpet, deretter masse clif bars, og så en vegansk raw food pot luck hjemme hos en venn av en venn på kvelden. Søndag derimot…Rett etter frokosten  (full vegan english igjen, det var jo siste sjansen) gikk vi over gata for å ta en kopp kaffe på  Metrodeco Tea Salon (38 Upper St James Street), en 1930-talls art deco tesalong. Teen blir servert i vintage teservise, og møblene er også vintage.

Uberglamorøs (camp?) sofa på Metrodeco. Alle møblene var til salgs

På disken stod det flere kaker, og på den ene stod det «Date and passion fruit cake (vegan)». Selv om det var rett etter frokost hadde vi plass til et siste kakestykke på deling (nesten, vi klarte ikke å spise opp hele).

Date and passion fruit cake på Metrodeco (foto: Sara)

Det er flere andre vegetar- og veganvennlige kaféer og restauranter i Brighton i tillegg til de jeg har nevnt her. Brighton er antakeligvis den mest veganvennlige byen i Storbritannia. Det anbefales allikevel å sjekke Happy Cows oversikt hvis du planlegger en tur. Har du ikke ferieplanene klare ennå så kan en langhelg eller en liten uke i Brighton anbefales på det sterkeste.

Kart og oversikt over butikker og kaféer i North Laine

Kommer snart: shoppingguide til Brighton for veganere

Reklamer

6 thoughts on “Veganguide til Brighton del 1: kaker og kaféer

  1. Virker som dere har hatt en fantastisk tur, skal definitivt prøve å være med neste år! + Gratulerer så mye med første plass, du er god! 🙂 Mvh Julie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s