Veganguide til Brighton, del 2: veganvennlige hoteller og butikker

Morgenstemning på stranda i Brighton, ved Brighton Pier (foto: Sara)

Dette er siste innlegg om Brighton, i hvert fall på en stund. Fra kommentarene jeg har fått både her og på Facebook så virker det som om mange nå har fått lyst til å ta en Brighton-tur (kakeguiden så ut til å gjøre utslaget). Du lurer kanskje på hvor du skal bo, og hva du skal gjøre mellom måltidene? Her er et par forslag fra meg:

Paskins Town House (18-19 Charlotte Street): et koselig lite hotell i art deco/art nouveau-stil. Ligger i en rolig gate i Kemp Town, like ved sjøen og i gangavstand til The Lanes, North Laine, the Royal Pavillion, Brighton Pier, og busstasjonen (20-30 min å gå fra togstasjonen). I tillegg til stilig interiør og god beliggenhet får du også en kjempegod vegansk English breakfast. De har selvsagt også toast og frokostblandinger, og du får vegansk margarin og soyamelk hvis du spør. Såper, shampoo o.l. er veganske og økologiske, vaskemidler  er miljøvennlige og  lyspærene sparepærer. Amnesty-medlemmer får rabatt. Hyggelig betjening og god service (når vi måtte opp tidlig for å være med på løpet og ikke rakk frokosten laget de peanøttsmørsandwicher til oss kvelden i forveien). Tesalong med vegansk kake rett over gaten (omtalt i forrige innlegg), og flere koselige puber rett rundt hjørnet. Det eneste som gjør at Paskins ikke er helt perfekt er at de også har vanlig English breakfast og fiskeretter på menyen. Pris er ca £100 pr natt for dobbeltrom (prisen varierer litt fra rom til rom).

Like over gaten for Paskins ligger et hotell som muligens er helvegetarisk. Jeg sier muligens, for i følge denne nettsiden heter hotellet Brighton Vegetarian Hotel, mens i følge denne nettsiden heter det Brighton Marina House Hotel, og tilbyr både vanlig og vegetarisk frokost. Begge har adressen 8 Charlotte Street. Når vi var i Brighton nå stod det det Brighton Marina House Hotel på skiltet, så det virker som om dette nå er et helt vanlig hotell.
Det finnes også flere billige småhoteller i samme gate, f.eks. Brighton Breeze. Mitt inntrykk er at de fleste hoteller i Brighton tilbyr vegansk frokost, men det kan være lurt å sjekke på forhånd hvis det ikke står eksplisitt på nettsiden.
Setter du pris på fred og ro når du skal sove om natten bør du unngå hotellene som ligger helt nede ved sjøen (Kings Road).

Hva gjør du så etter en god natts søvn og frokost (før du skal spise kake)? Denne butikken er det nærmest obligatorisk å besøke:

Vegetarian Shoes – hvor veganske fjellstøvler kommer fra (foto: Sara, som vanlig)

Vegetarian Shoes, 12 Gardner Street: Startet opp i 1990, og i begynnelsen ble alle skoene laget etter ordre i butikken. Til slutt hadde de imidlertid for mange kunder til at de kunne møte etterspørselen, så nå lages skoene på fabrikker i diverse europeiske land. Alle skoene er 100% veganske. Det er ikke denne butikken du går i hvis du skal ha yndige, pastellfargede sko, stilen er ganske røff. Er du på jakt etter veganske fjellstøvler bør du imidlertid benytte anledningen til å shoppe her hvis du er i Brighton. De har to forskjellige modeller, og du sparer ca 500 NOK i frakt og toll ved å kjøpe skoene i butikken fremfor å bestille dem på nettet.

Etter at du har vært på Vegetarian Shoes fortsetter du rett fram, og i enden av gaten finner du det fantastiske supermarkedet Infinity Foods (25 North Road) . Jeg har vært der flere ganger før, og syntes det var en kjempebra helsekostbutikk med godt utvalg i veganske matvarer. Denne gangen gikk det opp for meg at Infinity faktisk er et vegetarisk supermarked. Kjøledisken som jeg før har gått rett forbi i den tro at den var  full av kjøttpålegg, pølser o.l. viste seg å inneholde kun vegetariske/veganske kjøtterstatninger og tofu. De har ikke noe vegansk sminke, og overraskende dårlig utvalg i vitamin- og mineraltilskudd, men ellers er dette en fantastisk butikk.

Dette havnet i handlenettet mitt på Infinity: Bambustannbørster, Kingfisher tannkrem (halv pris i forhold til Norge), vegansk tanntråd, Moofree sjokolade, vegansk fudge, diverse annet vegansk snop, Sweet Freedom vegansk honning, tofu seacakes, B12 spray, omega3 tilskudd laget av linfrø og blåbær, kokos bodylotion, shampoo og balsam som lukter himmelsk, diverse deodoranter, chiafrø med mer…

Det er også et supermarked som heter Taj som har mange veganske produkter (95 Western Road, ca 5 minutter å gå fra shoppingsenteret Churchill Square)

FAIR bør nevnes, en butikk som selger fairtrade klær og smykker. Den ligger like ved togstasjonen (21 Queens Road).

Du finner selvsagt også en LUSH-butikk  i Brighton (East Street, like ved The Lanes).

Det er flere spesialistbutikker for løpere i Brighton; de fleste kjedene er representert (runnersneeds/sno and rock, Sweatshop, She Active) i tillegg til lokale butikker som The Jogshop i George Street, Kemp Town (som jeg ikke oppdaget før nå, mens jeg laget dette innlegget). Snow and Rock i The Lanes og Kathmandu i North Street selger fjellsportutstyr, og surfebutikker overalt finnes overalt (er du fan av Roxy og Quiksilver så ta en tur innom butikken i Duke Street) .

Vær forberedt på veldig variabel service i butikkene: den enten overveldende eller ikke-eksisterende . Den var dårligst i løpebutikkene, som vi synes var rart. Når du går inn i en spesialistbutikk for løpere så er du jo stort sett ute etter et konkret produkt.

Har du noen tips angående shopping eller overnatting i Brighton? Bruk gjerne kommentarfeltet under 🙂

Reklamer

9 thoughts on “Veganguide til Brighton, del 2: veganvennlige hoteller og butikker

 1. Mari, det ser helt fantastisk ut! Og så SÅ nær favorittbyen min litt lenger nord, må jo være så lett å kombinere. Si fra når dere planlegger tur neste gang 🙂

  1. Hei Mari

   Ja, det er kjempelett å kombinere Londontur med en dagstur til Brighton, eller omvendt. Det tar 45min-1,5t med toget mellom de to byene, avhengig av om man tar lokal- eller ekspresstoget, og det går tog fra tidlig morgen til seint på kveld. Alle stedene jeg har nevnt er i gangavstand fra togstasjonen.

   Det blir definitivt flere Brighton-turer, dette var mitt tredje besøk til denne byen de siste 12 mnd.

   Mari 🙂

 2. hyyyl, vegetarian shoes ❤ ❤ !! Dumme norske tollen.. Skulle ha bestilt så mye derfra om det ikke ble så dyrt.

 3. Mannen dro dagstur ens ærend til Brighton for å kjøpe sko til bryllupet vårt da han var i London for noen år siden. Han snakker stadig om at vi må reise dit en gang. Frister veldig.

  1. Dere må absolutt ta dere en tur! Og i Brighton er det kjempeenkelt å bruke kollektivtransport for å komme til turområdene også. Buss nr 12 mellom Brighton og Eastbourne går hvert 10. minutt (hvis det ikke var hvert 5.?), og går forbi Seven Sisters og Beachy Head. 🙂

 4. I like your food (/snack) photo. Particularly the vegan marzipan bars – yum! It’s great too that cliff bars are vegan, finally a vegan company entering the sports market. The range in America is huge, they have 13 flavours of cliff bar!

  1. I love Clif bars! Usually buy them from iHerb, but if I’m in a hurry there’s a guy who imports them from America here in my hometown. Can just email him, and then drop by his house and pick up my order the next day. Very handy with a clif bar dealer in the neighbourhood :-). Love the shot bloks too

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s