Vegan Runners Stavanger er stiftet

Her er gjengen som var med å stifte Vegan Runners Stavanger 05.01.13. Og Veganmannen/Sporty Spice
Her er gjengen som var med å stifte Vegan Runners Stavanger 05.01.13. Og Veganmannen/Sporty Spice

Vegan Runners Stavanger ble stiftet som en frivillig organisasjon 05.01.13, og fikk 10 medlemmer i løpet av stiftelsesmøtet. Vi er ikke et idrettslag, da det å lage et idrettslag for en bestemt interessegruppe viste seg å være vanskelig. I følge Idrettsforbundets regler kunne vi ikke bruke navnet Vegan Runners siden engelske navn ikke er tillatt. Vi kunne heller ikke nekte ikke-veganere/ikke-vegetarianere å være medlemmer fordi idrettsklubber i prinsippet skal være åpne for alle.

Det at vi ikke er et idrettslag betyr at vi ikke får idrettsrabatt på flyreiser og hotellovernattinger, og at man må være medlem i en annen klubb for å være med i NM. Siden vårt satsingsområde først og fremst er å delta i lokale mosjonsløp kan vi leve med dette. Som organisasjon kan vi fortsatt søke om støtte fra kommune/fylkeskommune og motta grasrotandel fra Norsk Tipping, så i praksis vil organisasjonsformen ha lite å si for driften.

Hvorfor Vegan Runners?

Det lurte Rogaland Idrettskrets på også når vi spurte dem om hjelp til å stifte VR Stavanger som klubb. Rådet vi fikk var at vi burde melde oss inn i Skjalg eller en av de andre friidrettsklubbene som allerede eksisterer i området. Grunnen til at vi ønsker å ha vår egen organisasjon er først og fremst for å promotere veganisme som livsstil, og knuse myten om at veganere er for underernærte og svake til å delta i idrett. En egen organisasjon vil også gi veganere en sosial arena der vi kan bygge nettverk og møte andre med samme verdier. Når jeg ble veganer kjente jeg ingen andre som hadde tatt dette valget. Jeg kom i kontakt med noen andre veganere på Facebook, men følte meg likevel ganske alene de første årene, selv om jeg hadde et etablert sosialt nettverk og var aktiv i mange organisasjoner. Skal jeg delta på et arrangement i en organisasjon innebærer det alltid å være den sære som skiller seg ut og trenger spesialforpleining. Hver kaffepause/lunsj/middag må jeg holde foredrag og forklare og forsvare valgene jeg har tatt med hensyn til kosthold og animalske produkter. Terskelen for å melde seg på aktiviteter har blitt høyere, og jeg ofte dropper den sosiale delen. Det samme ville vært situasjonen hvis jeg var medlem i et vanlig idrettslag, og i tillegg risikerer en å måtte gå med sponsormerker fra selskaper som en absolutt ikke ønsker å promotere, som Tine eller Gilde. For meg er ikke alternativet til Vegan Runners et annet idrettslag, men å ikke være med i en idrettsorganisasjon i det hele tatt.

Hvem kan bli medlem?

Både veganere og vegetarianere, og de som har intensjon om å bli det, kan bli medlemmer, men kun veganere får lov til å bære Vegan Runners-trøyen i konkurranser. Du trenger ikke å kunne løpe langt eller fort eller ha ambisjoner om å gjøre dette, å delta i løp er bare en av aktivitetene vi driver med. Vi har også planlagt å ha sosiale kvelder, møter med faglig innhold, fjellturer og felles treninger (hvor det sosiale pleier å være like viktig som treningen). Du trenger heller ikke å bo i Stavanger-området; grunnen til at vi heter Vegan Runners Stavanger henger sammen med at vi først planla å stifte idrettslag, og da må klubbnavnet inneholde et stedsnavn. Vi tar gjerne imot støttemedlemmer. Bor du et annet sted i landet kan du holde kontakten med oss via Facebook-gruppen vår, en gruppe hvor vi i tillegg til å avtale treninger og aktiviteter legger ut treningstips og treningsplaner, og oppmuntrer og motiverer hverandre. Har vi medlemmer andre steder i landet er det en fin unnskyldning for oss til å dra på tur for å være med på løp og bli kjent med nye mennesker (vi kommer til å ha med deltakere i bl.a. London Maraton, Birkebeinerløpet, Rallarvegsløpet, Oslo Maraton og Stockholm Maraton i år).

Vil du bli medlem? Bruk kontaktskjemaet, så videresender jeg opplysningene dine videre til vår sekretær. Vanlig kontingent ble fastsatt til kr 200 på stiftelsesmøtet, mens støttemedlemskap kun koster kr 100.

Reklamer

2 thoughts on “Vegan Runners Stavanger er stiftet

  1. Hei, jeg er vegetarianer og så godt som veganer, har vært vegetarianer 2/3 av livet mitt (er 31 år) og veganer-prosessen startet slutten av 2012. Hvor er dette skjemaet jeg kan fylle ut for å bli medlem av vegan runners? Takker! Vh, Marita

    1. Hvis du melder deg inn i Vegan Runners Stavanger på Facebook kan du følge med på aktivitetene vi driver med. Her ligger også innmeldingsskjemaet. Det er vår sekretær Sine Trodal Møller som holder styr på medlemslisten vår. Egen nettside er under konstruksjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s