Den perfekte løpesekken – kravspesifikasjon

Rallarvegen_asicstrail2
Asics lightweight trail – møter ikke to av de viktigste kravene på listen. Resultatet er gnagsår.

Jo lengre man løper, jo mer opptatt blir man av utstyr. Jeg har ca 8 måneder til å trene meg opp til å løpe 160 km, det vil si at jeg også har 8 mnd til å finne den perfekte løpesekken. Jeg har etter hvert utviklet en liste med ting jeg ser etter når jeg står i avdelingen for sekker og drikkebelter i sportsbutikker:

  • Egen damemodell, gjerne i ulike størrelser i tillegg. NB! Damemodell betyr ikke pastellfarger.
  • Størrelse: For stor sekk medfører bare at du drasser med deg unødvendig vekt (særlig fordi det da er lett å putte oppi ting som man strengt tatt ikke behøver). Hvis sekken er halvtom risikerer en at innholdet hopper rundt og gjør den ustabil. Ideelt sett bør du kunne prøvepakke sekken før du kjøper den.
  • Brede skulderstropper i mykt materiale eller med polstring. Prøv sekken på, og sjekk at den ikke gnager mot nakken, på skuldrene eller ved armhulene.
  • Hoftebelte med romslige lommer og lommer på skulderstroppene: Hoftebelte gjør både at sekken sitter mer stabilt, og gjør at energibarer, gels, hansker, buff, leppepomade og annet man trenger på lange turer kan oppbevares slik at man får tak i det uten å ta av seg sekken. Lommer på skulderstroppene likeså. Lommer bør være konstruert slik at man ikke ting faller ut når man åpner dem.
  • Kompresjonsmulighet: bungee-strikker på utsiden har flere funksjoner. Har man for mye plass i sekken kan man komprimere den slik at innholdet ligger stabilt, og hvis man har for lite plass kan man putte ting innunder strikkene og oppbevare ting utenpå sekken.
  • Mulighet til å ta med flere typer drikker: etter Rallarvegsløpet har jeg blitt en stor fan av sekker som har dobbel drikkeblære eller en kombinasjon av flere drikkesystemer. På ulike stadier av løpet har man behov for og lyst på ulike drikker. Flere drikkesystemer gjør at man kan ta med seg både vann og sportsdrikk.
  • Passe lange stropper: En tilsynelatende liten detalj, men for lange stropper forvandles lett til små piskesnerter når du løper – et stort irritasjonsmoment som gjør det å løpe i shorts og trøye til en veldig ubehagelig opplevelse.
  • Polstring i ryggstykket: Du bør ikke få blåmerker eller gnagsår på grunn av at ting dunker eller gnager mot korsryggen.

Si i fra hvis du ser en sekk som passer til beskrivelsen! (Nathan VaporShape?)

Reklamer

2 thoughts on “Den perfekte løpesekken – kravspesifikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s