Spis frokost! Del 2: Havrekaker og havremuffins

Havremuffins og cookie

Har du ikke tid eller fantasi til å lage noe til frokost om morgenen? Prøv å lage en av (eller begge) oppskriftene under i løpet av helgen, så har du frokoster og snacks klar til travle morgener og dager den kommende uken.

Havremuffins med eple og rosiner

Denne oppskriften ble ved et arbeidsuhell uten tilsatt sukker. Jeg glemte rett og slett å ha sukkeret i. Når jeg smakte på dem synes jeg ikke det gjorde noe, bananen, syltetøyet og rosinene gir nok sødme. Ha gjerne i hakkede nøtter, solsikkefrø eller lignende for å øke proteininnholdet.

1 kopp (2,5 dl) havremelk
3 ss eplesyltetøy
1 most banan
4 ss raps- eller olivenolje
1 kopp (2,5 dl) havregryn

1 kopp (2,5 dl) sammalt mel
1/2 ts kanel
1/2 ts vanilje
1/4 ts salt
2 ts bakepulver

1,5 dl rosiner

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Bland de våte ingrediensene og havregrynene. La stå i ca 10 min. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha oppi. Fold inn rosinene og fordel røren på 12 muffinsformer. Stekes ca 15 min. Kan gjerne fryses. Tiner mens du er i dusjen om morgenen (sett dem gjerne inn på 50-100 grader i ovnen for å være sikker på at de ikke er frosne inni).

No bake havrekaker

Denne oppskriften er fra boken «Garden of Vegan», en av de første veganske kokebøkene jeg kjøpte. Den er også en av kokebøkene jeg bruker mest.

1/2 kopp (1,25 dl) soyamelk
4 ss rissirup (eller annen flytende søtning)
1 ss (toppet) nøttesmør
1 ts vaniljeekstrakt

3 kopper (7,5 dl) havregryn
1/2 kopp (1,25 dl) rosiner (har du ikke rosiner i skapet kan du bytte dem ut med dadler, hakkede aprikoser eller sjokoladebiter)

Ha soyamelken, rissirupen, vaniljeekstrakten og peanøttsmøret i en kjele. Kok opp og bland godt sammen. Sett til siden og la blandingen avkjøles litt. Ha havregryn og rosiner i en stor bolle. Tilsett væsken og bland sammen. Legg 1 ss av gangen på et brett kledd med bakepapir. Press kakene flate med fingrene. Sett i kjøleskapet slik at de stivner. Oppbevares i lufttett boks, holder seg ca en uke i kjøleskapet. Gir 10-12 kaker.

Advertisements

4 thoughts on “Spis frokost! Del 2: Havrekaker og havremuffins

  1. Supre oppskrifter!! Muffinsene ble glutenfrie med Semper grov mix + glutenfrie havregryn 🙂

  2. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    1. Hmm, har problemer med å ta denne kommentaren seriøst tatt i betraktning den beskjedne andelen av innlegg som inneholder oppskrifter. Har også inntrykk av at mange bloggere som har registrert bloggen sin hos Alleoppskrifter føler seg lurt og utnyttet. Så takk, men nei takk! Mari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s