Løping for et godt formål

Kattungene på bildet, Tinder og Flamini, er for tiden i fosterhjem hos Mari, grunnlegger av Vegetarblogggen, men er på jakt etter et permanent hjem. Foto: Mari Hult
Kattungene på bildet, Tinder og Flamini, er for tiden i fosterhjem hos Mari, grunnlegger av Vegetarblogggen, men er på jakt etter et permanent hjem. Foto: Mari Hult

Den 23.08. skal jeg være med på Isle of Wight Challenge, et 106 km langt løp rundt hele Isle of Wight. Det er faktisk ikke bare distansen som er utfordringen som navnet på løpet refererer til, arrangøren, Action Challenge, krever også at alle deltakerne må samle inn minimum £375 til et godt formål.

Organisasjonen jeg opprinnelig valgte svarte aldri på henvendelsene fra Action Challenge, noe som gjorde at jeg denne uken valgte å bytte organisasjon. Siden det måtte være en britisk organisasjon falt valget på Battersea Dogs & Cats Home.

Battersea Dogs & Cats Home har som mål å aldri avvise en hund eller katt som trenger hjelp. De prøver alltid å finne igjen eieren til dyr som blir funnet, hvis dette ikke er mulig tar de vare på dyrene til et nytt hjem kan bli funnet.

Hvis du vil bidra med noen kroner er kan du gjøre det på min JustGiving-side.

Hvis du heller vil gi til en norsk organisasjon er kontonummeret til Dyrebeskyttelsen Nord-Jæren 1503 41 20789.

Derfor har jeg valgt å støtte Battersea Dogs & Cats Home:

 

Som veganer er jeg selvsagt svært glad i dyr, og jeg bor sammen med to omplasserte eks-villkatter. For katteelskere er sommermånedene en frustrerende tid, avisene er fulle av historier om katter som blir funnet dumpet på motorveier og containere, og Dyrebeskyttelsen melder om at deres kapasitet er sprengt. I tillegg er sommeren høysesong for kattunger, og mange har de siste månedene blitt født til en beinhard kamp for tilværelsen som villkatt.

Storbritannia er kjent som en nasjon av dyreelskere, men også her har man problemer med dyr som forlates eller dumpes. Finanskrisen og kuttene i velferdsordninger som er innført de siste årene har gjort situasjonen spesielt vanskelig for mange. Endringer i boligsituasjon, arbeidstid, arbeidsløshet og dårlig råd gjør at antall kjæledyr blir levert til organisasjoner som Battersea eller dumpet har økt. (http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2011/oct/31/recession-pets-animal-sanctuaries)

Selv et lite bidrag hjelper, en pose godbiter koster lite, men kan bety svært mye for en katt som venter på et nytt hjem.

På forhånd takk, både fra meg og alle kattene og hundene på Battersea 🙂

Reklamer

One thought on “Løping for et godt formål

  1. Flamini syns jo nesten ikke på bildet. Svart kattunge på svart sofa, he he… Veldig bra formål. Enig i at det er svært frustrerende med så mange dyr som blir dumpet. Mange ser ut til å tro at katter kan klare seg fint på egen hånd, men dette er jo ikke tilfelle.

    Jeg har allerede donert til Just Giving-siden din, og kommer også til å sette inn penger på Dyrebeskyttelsens konto.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s