<3 Brighton

Tre nye grunner til å elske Brighton (i tillegg til de som allerede er nevnt i veganguide til Brighton del 1 og 2 for et par år siden):

Høy konsentrasjon av sporty veganere på VBites etter Brighton halvmaraton. Foto: Matt fra Vegan Runners
Høy konsentrasjon av sporty veganere på VBites etter Brighton halvmaraton. Foto: Matt fra Vegan Runners

VBites

100 % prosent vegansk kafé i de tidligere lokalene til Alooka (som dessverre er lagt ned). Ligger i East Street, et steinkast unna the lanes og stranda. Her kan du gå inn og bestille latte, varm sjokolade etc og føle deg helt normal, man trenger ikke å spesifisere at man vil ha plantemelk. På den vanlige menyen er det retter som suppe, pizza, fishy bites & chips, og ørten burgervarianter. Jeg skal definitivt tilbake og bestille Elvis-burgeren, en burger med banan og peanøttsmør. På søndager serveres Sunday Roast, både i form av nøttestek og kjøtterstatninger. De har også masse lekre kaker, blant annet en Red Velvet-kake som så fantastisk ut. Jeg hadde tenkt å avslutte oppholdet med et stykke av den, men den siste gangen vi var innom var den utsolgt. Jeg fikk dermed bare testet pizza-en (veldig god bunn), cupcakes-ene (gode, men ikke like gode som Mari fra Vegetarbloggen sine) og kaffedrikkene (masse skum på cappuccinoen).

Burger med søtpotetchips på VBites (foto: Matt fra Vegan Runners)
Burger med søtpotetchips på VBites (foto: Matt fra Vegan Runners)

VBites har også en liten butikk i kaféen som selger diverse vegansk snop, næringsgjær, te, balsamicoeddik, vegansk ost, drikker, kjøtterstatninger etc.

Adresse: 14 East Street.
Åpningstider: ca kl 10-18
Prisnivå: rimelig (ca en hundrelapp for en middagsrett).

IMG_20150221_183951
Søtpotetburger med løkring, vegansk ost og tradisjonelt tilbehør på The Prince George

The Prince George

En vegetarisk pub! Selvsagt er alle veganske viner og ølsorter tydelig merket på drikkekartet. De serverer også mat, og kaller seg for en pub/vegetarisk og vegansk restaurant. Matrettene de serverer er stort sett burgere og meksikansk-inspirert, og menyen var ca 50/50 vegansk og vegetarisk, men de fleste vegetarrettene hadde vegan option også. På søndager serverer de, i følge dem selv, byens beste Sunday Roast. Vi testet søtpotetburger og falafelburger når vi var innom. Jeg hadde også kjempelyst på vegansk iskremsundae, men hadde allerede spist kake på en annen kafé og var rett og slett for mett.

The Prince George ligger like ved North Laines, og er en koselig og uformell pub med et variert klientell på både to og fire bein (hunder er velkomne inne i lokalene, så mange hadde med seg sine pelskledde familiemedlemmer).

Adresse: 5 Trafalger Street
Åpningstider: ca 12-24
Prisnivå: rimelig

Foto: Eden Perfumes
Foto: Eden Perfumes

Eden Perfumes

Noe av det jeg har synes har vært vanskeligst å finne av veganske produkter er parfyme. Eden Perfumes er rett og slett en vegansk parfymebutikk. De bruker økologiske og bærekraftige ingredienser, tester selvsagt ikke på dyr. Har du en favorittparfyme fra en designer eller et av de store parfymehusene bør du gå innom her, Eden Perfumes har laget etiske og dyrevennlige etterligninger av populære parfymer fra D&G, Kenzo m.fl.

Adresse: 69 Western Road (samme gate som Churchill Square shoppingsenteret ligger i, i retning av Hove)
Åpningstider: åpent 7 dager i uka, ca 10-17.

Dette er bare de nye vegan(vennlige)stedene jeg fant i Brighton i løpet av mitt siste opphold, det er mange flere. Vi var for eksempel ikke innom The Little Coffee Company (på veggen på utsiden var det malt «Vegetarian and vegan sandwiches») eller Iydias, en veggiskafé i North Laines (dvs, vi var innom men snudde i døra fordi det var helt fullt). Lørdag kveld gikk vi forbi en matvogn utenfor en av byens mange puber som solgte vegankebab. I tidligere innlegg har jeg skrevet om vegetarsupermarkedet Infinity, veggiskaféer, gourmetrestauranter, veganvennlige hoteller, Vegetarian Shoes. I tillegg har nesten alle de «vanlige» kaféene minst en vegansk kake og/eller rett på menyen. Det som er fint med Brighton er også at byen er veldig kompakt, så alt ligger i gangavstand fra alt annet. Man trenger ikke å lete etter de kjekke kaféene og butikkene, man går rett på dem.

Så… Brighton halvmaraton 2016 – hvem blir med?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s