Om meg

Jeg heter Mari Nustad Mauland, og bor i Stavanger. Jeg er veganer og løpefrelst, og jobber som personlig trener på Arena Treningssenter Stadionparken. I tillegg jobber jeg som foreleser for NIH fitness deltid på deres kurs i Stavanger. Jeg er utdannet fysioterapeut fra Robert Gordon University, har en MSc i Sports Science fra University of Essex, og NIH-utdannet treningsveileder, personlig trener og kostveileder. Er også bl.a. sertifisert spinninginstruktør og slyngetreningsinstruktør (etter mange år i bransjen har jeg så mange kurs og sertifiseringer at jeg har mistet litt oversikten).

Høsten 2010 begynte jeg å trene meg opp til mitt første løp, Endurancelife Coastal Trail Series Exmoor (halvmaraton).  Dette løpet var mest en unnskyldning for en Englandstur, men både jeg og søsteren min (som deltok på 10km) ble frelst på løping generelt og terrengløping spesielt, og det å løpe ultramaraton ble målet mitt. Jeg løp mitt første ultraløp i 2013, og mitt nye mål er nå å fullføre mitt første 100 miles lange løp.

Jeg ble veganer i 2008, etter å ha vært vegetarianer siden tenårene. Siden jeg er veganer er jeg selvsagt opptatt av mat og matlaging, men denne bloggen kommer ikke til å være en matblogg. Vegancoaching skal først og fremst handle om løping, idrettsvitenskap, ernæring, hvordan bli veganer, produkttesting, treningsplaner,  og fjellturer.

Jeg er også opptatt av ting som miljø og politikk, men når jeg har noe på hjertet om disse temaene vil jeg antakeligvis gjesteblogge hos min tvillingsøster.

Hvis det er noen temaer du ønsker at jeg skal ta opp er det bare å ta kontakt.

Reklamer

8 thoughts on “Om meg

 1. Hei, min datter følger humanetisk konfirmasjon, og jeg var på informasjonsmøtet du holdt. Observerte at du stilte i treningsklær til 1. 2-timers kurs, samt at du stilte på Solastrand halvmaraton. Observerte også at du passerte meg etter noen få kilometer 🙂 «Ramlet» over bloggen i kveld og synes det var en hyggelig overraskelse med en person som er dedikert. Takker for gode tips om spennende løp i «bucket list».

  1. Hei Torstein

   Første kurskveld rakk jeg rett og slett ikke bussen, så jeg måtte løpe opp til Ullandhaug for å rekke kurset. Bruker ofte løping som transport ellers også – det gjelder å snike inn trening der en kan i en travel hverdag :-).

   Kjekt løp i dag, og alltid kjekt å treffe andre løpere. Det er bra for datteren din at du går foran med et godt eksempel. Tror mye av grunnen til at jeg begynte med løping er at faren min har løpt for å holde seg i form så lenge jeg kan huske. For meg var dette noe som voksne gjorde, og dermed var det en selvfølge at jeg også skulle begynne å løpe for å holde meg i form.

   Vi treffes kanskje igjen i et annet løp. Tar du også sikte på trippelen; Solastranden, Stavanger maraton og 3-sjøers?

   Mari

 2. Hei! Jeg har startet en blogg som heter Kjøttfri 52, og linker til din blogg der. Spennende med veganer som er så opptatt av trening, folk flest har en holdning om at de to tingene er uforenelige. Håper du vil følge Kjøttfri 52 fremover 🙂

  1. Kjempekjekt at du linker til meg. Veldig mange veganere er opptatt av trening, særlig løping kan det virke som. Finnes mange flotte veganere som knuser myten om at en må ha kjøtt for å prestere – snarere tvert i mot!

   Kjøttfri 52 høre spennende ut – skal ta en tur innom når jeg får tid.

   Mari

 3. Hei og gratulerer med Ultrabirken og mer til! Fant bloggen via artikkelen på aftenbladet. Hadde noen få PT timer med deg på Arena for lenge siden – med mål om å løpe et maraton. Syns å huske du gikk løs på Grete Waitz-boka og laga treningsprogram, kostholdsprogram og mere til. Valuta for pengene i alle fall! 🙂 Uansett, jeg kom meg gjennom paris maraton noe tid etterpå – men har ikke hoppa på nummer to ennå. Skal prøve meg på «Skåla opp» i august som neste mål 🙂 Lykke til videre med løping og blogging!

  1. Hei Robert. Husker deg godt. Du var en medvirkende årsak til at jeg begynte å løpe maraton selv. Når jeg først begynte å sette meg inn i dette med treningsplaner for maraton og løpstaktikk etc måtte jeg jo teste det ut i praksis. Bra at du fikk løpt en maraton, selv om det ikke ble Roma som planlagt. Håper knærne dine ble helt bra igjen etter skaden. Lykke til med Skåla opp. Kanskje vi sees på et løp en gang i fremtiden?

   Mari

 4. Hei Mari.
  Gratulerer med seier i ecoTRAIL Oslo.
  Det var artig at du vant, siden vi løp litt sammen under løpet( e hadde orange t-skjorte). Du nevnte at du løp mye opp til
  Prekestolen og områdene der. Men e har et spørsmål: hva slags trening gjør du for å bli så sterk i beina, og utholdende?
  Lykke til med Lysefjorden inn.
  Hilsen Espen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s